varazsliget_logo_001
VARAZSLIGET_LOGO_003
DATUM_04

Van egy hely, ahol mindig gyerekzsivajtól hangos a tér...
Van egy hely, ahol mindig hangos kacagásokat hallani…
Van egy hely, ahol a mese Rólad szól…
Van egy hely, ahol a varázslat a mienk...

Ez a hely a Varázsliget...
ahol a mese Rólad szól!

Van egy hely, ahol mindig gyerekzsivajtól hangos a tér.
Van egy hely, ahol mindig hangos kacagásokat hallani…
Van egy hely, ahol a mese Rólad szól…
Van egy hely, ahol a varázslat a mienk…

Ez a hely a Varázsliget…..
ahol a mese Rólad szól!

Varázsliget

A TulipánTündér Produkció és a HG Média egy varázslatos programra invitál Benneteket és a gyermekeket a Városligetbe egész decemberben.

Idén életre kel a VARÁZSLIGET.

A 2021. december 10. és 2022. január 2. között nyitva tartó programsorozat csodálatos kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Previous slide
Next slide

Programok

snow_element_3

VARÁZSGÖMB

állandó program

A Varázsliget várában lakik a TulipánTündér. Szeretnél az ő kis tündér hadának egyik tagja lenni? Ehhez nem kell mást tenned, mint eljönni a Varázsligetbe és a Varázsgömbben elkészítened a saját tündérszárnyadat vagy tündérpálcádat, amivel tündérré változhatsz! Ha Te tündér lennél milyen lenne a szárnyad vagy a varázspálcád? Rajzold le, készítsd el! A sablonok segítségével saját tündérszárnyakat vagy tündérpálcát készíthetsz, ami csak a Tiéd, amit bármikor felvehetsz, vagy a hétvégi Tündér felvonulások alkalmával meg is mutathatod a nagyvilágnak. Hiszen a mese Rólad szól!

VARÁZSTÁNC

hétvégi, ünnepnapi program

Gyere velünk felvonulni! Elkészítetted a saját tündérszárnyaidat vagy a tündérpálcádat? Akkor irány a közös felvonulás! Minden hétvégén és ünnepnapokon egy ingyenes program keretében várjuk a kis tündéreinket, hogy felvonuljunk együtt a vár előtt a Tűzmadarak és a Tündérek vezetésével a meséink ismert dalaira! Álmodjuk meg együtt a csodát!

VARÁZSFAL

állandó program

Alkossunk együtt! Felállítottunk egy falat a Varázsligetben! Ez most még üres, és azt szeretnénk ha közösen rajzolnánk, írnák tele! Gyertek el, szórakozzunk együtt és hagyjátok itt emlékül az üzeneteteket!

PAPITO BOHÓC VARÁZSLATOS VILÁGA

minden hétköznap

Játsszatok Papitóval, keressétek a latin dallamokat, a festett csodaládát és a kacagó tömeget a Varázsligetben! Könnyed hangulat, a nevetés az egész családnak garantált.

TŰZMADARAK A LIGETBEN

hétvégi program /péntek-szombat-vasárnap/ 17 órás kezdettel

extra showműsor:

december 11., december 25., december 26., december 31. 17 órás kezdettel

hétvégi program /péntek-szombat-vasárnap/ 17 órás kezdettel

Egy mesebeli parádéra invitálunk titeket. Kicsik és nagyok, csatlakozzatok a Tűzmadarak artistáihoz és vonuljunk együtt táncoló, éneklő színes forgatagként! Keressétek a hórihorgas fiút, a labdán egyensúlyozó lányt és a világító szárnyú pillangókat! A mesés tűztánc előadás részeként légtornászok forognak lángok gyűrűjében vagy hat méter magasan lengedeznek tulipán ruhában, miközben A Játékkészítő slágerei is felzendülnek. Igazi varázslat!

snow_element_5

ÉS TERMÉSZETESEN A VARÁZSLIGETBEN MINDIG VÁR RÁTOK EGY KÖRHINTA, EGY MELEG KAKAÓ,
PÁR SZEM SÜLT GESZTENYE, VAGY ÉPP EGY KÜRTŐSKALÁCS.

HISZ A SOK JÁTÉKHOZ NÉHA MEG KELL PIHENNI, ÉS ERŐT KELL GYŰJTENI.

ÉS TERMÉSZETESEN A VARÁZSLIGETBEN MINDIG VÁR RÁTOK EGY KÖRHINTA, EGY MELEG KAKAÓ, PÁR SZEM SÜLT GESZTENYE, VAGY ÉPP EGY KÜRTŐSKALÁCS.

HISZ A SOK JÁTÉKHOZ NÉHA MEG KELL PIHENNI, ÉS ERŐT KELL GYŰJTENI.

További programok a Városligetben

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Az európai viszonylatban is egyedülálló, mezőgazdasági életet bemutató múzeum kilenc állandó és számtalan időszaki kiállításával, negyven gyűjteményével várja a Kicsiket és Nagyokat a Vajdahunyadvárban. 

A toronytúrákkal és a vártörténeti sétákkal pedig az épületegyüttes történetét is megismerhetik az érdeklődők. Ráadásként az adventi időszakban minden vasárnap 15 órától a Megbocsátás békessége – A karácsonyi ostya nevű programban, megtudhatjuk, hogy kik sütötték eredetileg az ostyát, megismerkedünk az egyházi ostya szerepével és hagyományos elkészítésének módjával. A résztvevők saját maguk is elkészíthetik az édességgé szelídült változatot.

Millennium Háza

A Városliget egyik ékköve, a korábban Olof Palme Házként ismert Millennium Háza mára már igazi közösségi tér. Műcsarnoknak épült 1885-ben, de hamar szűkösnek bizonyult, ezért néhány évvel később a ligetben megépült a Műcsarnok jóval tágasabb, mai épülete. A háború súlyos károkat okozott az épületben. A rombolást követően volt szobrász műhely és vállalati székhely is, majd a 2017-es helyreállítási munkálatokat követően új rózsakertjével a Városliget igazi kincsévé vált.

A ház ma gazdag, a mindenkori kiállítás témaköréhez kapcsolódó gyermek- és családi programokkal, étteremmel és kávéházzal, kulturális és művészeti rendezvényekkel, vetítőteremmel és kulináris élményekkel várja az ide látogatókat. 

 

December 1-23 között változatos programokkal várjuk a gyerekeket és a szülőket!

Töltsék le programfüzetünket itt:

jegpalya

Városligeti Műjégpálya

Budapest egyik legszebb környezetben található és legrégebbi koripályája a Városligeti Műjégpálya, ami idén ismét megnyitotta a kapuit a város apraja-nagyja előtt.

Nyitva tartás

Hétfő-Csütörtök:

Péntek-Vasárnap:

14:00 – 20:00

10:00 – 20:00

Ünnepi nyitva tartás:

December 24.

December 25., 26.

December 31.

Január 1.

10:00 – 14:00

14:00 – 20:00

10:00 – 20:00

10:00 – 20:00

Házirend és járványügyi szabályok

 • A VarázsLigetet mindenki ingyenesen látogathatja.
 • A területről kitiltható az a személy, aki mások nyugalmát megzavarja és az erkölcsi normák ellen vét.
 • Kerékpározni tilos!
 • Elektromos (pl.: segway) és robbanómotoros járművel (pl.: robogó) behajtani tilos, kivéve szervezők és a biztonsági szolgálat engedélyével (behajtási engedély).
 • A területen képrögzítésre alkalmas kamerarendszer működik.
 • Mindennemű jogsértésről értesítjük az illetékes hatóságot.
 • Rendkívüli esemény bekövetkeztekor a látogatókat hangosításon keresztül tájékoztatjuk, továbbá megkérünk mindenkit, hogy tartsa be a biztonsági szolgálat utasításait. A rendezvény ilyen esetekben részlegesen bezár.
 • A VarázsLigetben csak az folytathat kereskedelmi és/vagy reklám tevékenységet, akinek érvényes szerződése van a szervező céggel.
 • A területre közbiztonságra veszélyes tárgyakat behozni tilos (a tiltás hatálya alá tartozik a szilveszteri tűzijáték is)!
 • A rendezvény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
 • 18 év alatti látogatók érvényes védettségi igazolvánnyal vagy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek be.
 • A rendezvény területének elhagyása esetén az ismételt belépés előtt ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az első belépés alkalmával.

Kérjük kedves Látogatóinkat, hogy COVID védettségi igazolványokat belépéskor mutassák be a biztonsági szolgálatnak.

card_001

Felhívás iskoláknak

Kedves Pedagógusok!

Az iskolások számára kitaláltunk egy külön programot is, amely a közös élményt, az elmélyült alkotást, a fantáziájuk megmozgatását tűzte ki célul, a programban résztvevők között pedig egy osztály értékes nyereményünk boldog tulajdonosa lesz.

Ugyanis a díjazott csoportot egy fantasztikus osztályprogram keretében januárban a VR Vidámparkba várjuk vendégségbe, ide: vrparkbudapest.hu.

Arra kérjük a programban résztvevő osztályokat, hogy gondolják végig, mire lenne szüksége ma egy tündérnek. Új varázspálcára? Kis kosárra a varázsporhoz? Esetleg a szárnyaikat egészítenék ki? Ha már kitalálták, mi lenne/mik lennének ez/ek a tárgy/ak, készítsék el, a kész alkotásokat pedig hozzák el nekünk a Millennium Házába december 21-ig.

Az alkotásokból kiállítást szervezünk, melyeket a gyerekek a szüleiknek is meg tudnak mutatni egészen január 2-ig a Millennium Házában.

isk_004

Hogyan lehet jelentkezni a felhívásra?

December 5-éig regisztráljátok osztályotokat a linken, utána pedig kezdjetek bele az alkotásokba. Minden gyermek készíthet valamit, arra azonban figyeljetek, hogy az alkotások ne legyenek nagyobbak 25 centiméternél, és legyenek ellátva a résztvevő iskola és osztály nevével, egyéni alkotások esetén az alkotó nevének feltüntetésével. Mi az alkotásokat a teljes program ideje alatt megtekinthetővé tesszzük (december 10. – január 2.), január ötödikén pedig kisorsoljuk a nyertest osztályt, akiket a megadott telefonszámon értesítünk és egyeztetjük a nyeremény átvételének idejéről és módjáról.

Itt tudjátok leadni az alkotásaitokat: Millennium Háza, Olof Palme sétány 1.

A nyertes osztály nyereménye: egy (előre egyeztetett időpontban) osztályprogram a VR
Vidámparkba, Teréz krt. 62-64.

December 5-ig regisztráljátok osztályotokat az iskola és az osztály nevének, az iskola címének és a kapcsolattartó elérhetőségének megadásával az info@tulipantunder.hu mail címen, utána pedig kezdjetek bele az alkotásokba. Minden gyermek készíthet valamit, arra azonban figyeljetek, hogy az alkotások ne legyenek nagyobbak 25 centiméternél, és legyenek ellátva a résztvevő iskola és osztály nevével, egyéni alkotások esetén az alkotó nevének feltüntetésével. Mi az alkotásokat a teljes program ideje alatt megtekinthetővé tesszük (december 10. – január 2.), január 5-én pedig kisorsoljuk a nyertes osztályt, akiket a megadott telefonszámon értesítünk és egyeztetjük a nyeremény átvételének idejéről és módjáról.

Itt tudjátok leadni az alkotásaitokat: Millennium Háza, Olof Palme sétány 1.
A nyertes osztály nyereménye: egy (előre egyeztetett időpontban) osztályprogram a VR
Vidámparkba, Teréz krt. 62-64.

Kapcsolat

Budapest, Vajdahunyad stny., 1146